Warsztaty są prowadzone przez Junior Cocktail Art Managera Food Town Bars – Tomka Dziewięckiego. Większość koktajli, które tworzymy wspólnie jest budowanych na bazie wermutu, ale czym właściwie jest wermut?
Wino wzmacniane! Są jednym z fundamentów sztuki koktajlu. Historia tego trunku sięga zamierzchłych czasów. Na przestrzeni wieków, aromatyzowane wina znalazły swój udział w kluczowych pozycjach klasycznej miksologii. Pokażemy Wam wyjątkowe propozycje, które zbliżą Wasze podniebienia do kategorii spirytualiów, w której kluczową rolę pełni magiczne ziele piołunu!
Podczas warsztatów będzie czekał na uczestników również prawdziwie włoski poczęstunek. Będziecie mieli okazję spróbować wyśmienitych gnocchi zrobionych przez Massimo, który przy okazji opowie o kulturze Włoch i włoskich smakach, jakie oferuje w swoim koncepcie Gnocchi w Food Town
Najbliższe warsztaty odbędą się 23 maja. Śledźcie nasze social media!
W końcu jesteście Głodni Wrażeń!